Gezellige jospan wedstrijd in Almelo.

 

Goedemiddag allen.

I.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, heeft het bestuur besloten, per direkt, alle aktiviteiten/verhuur in het Stichtingsgebouw, uit voorzorg, te cancellen. Aangezien ook de kwetsbare ouderen en kinderen gebruik maken van ons gebouw en nu ook Barneveld getroffen is door het virus. Deze maatregel geldt iig tot 31 maart 2020.

Hormat
bestuur Stichting Batu Tjapeu

 

 

 

                                     25 April 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben het droevige nieuws ontvangen dat Alida Pauline Wilhelmina Alfons , lid van de Molukse gemeenschap in Barneveld – Voorthuizen, is overleden.

Wij wensen de familie in rouw heel veel kracht toe om dit verlies te dragen.

Turut berduka.
Selamat djalan Alice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Molukse kerk de Ichtus aan de Boutensstraat heeft geld nodig voor werkzaamheden in en om het gebouw. Daarom houden we een braderie met o.a. verkoop van diverse hapjes, een rommelmarkt, workshop bloemschikken en suling (Moluks dwarsfluit). Voor de kinderen is er een knutselhoek en workshop pannenkoeken bakken. Verder lootjesverkoop met hele mooie prijzen. De dag zal omlijst worden met muzikale begeleiding door Nona Saparua en bung Onggo. In de hal van het kerkgebouw zal een foto expositie en video tentoongesteld worden over de Molukse kerk vanaf de Biezen tot in Barneveld. U bent allen van harte welkom!
Op zondag 14 juli , na de Eredienst van 14.00 uur, zal ca 15.30 uur uur een lelang/veiling gehouden van Molukse lekkernijen. Deze vindt plaats in de koffiezaal van het kerkgebouw. U komt toch ook?


Soulparty 29 juni 2019.
                   
Voorverkoop:           Aan de kassa:
€ 10,00.                      € 12,50.
Kinderen t/m 12 jaar
Voorverkoop:           Aan de kassa:
€ 5,00.                       € 7,50.
Ticket voorverkoop  19.30 uur-21.00 uur op:
Maandag:        Donderdag.    Zaterdag:
  3 juni.                  6 juni.            1 juni.
10 juni.              13 juni.            15 juni.
17 juni.              20 juni
24 juni.              27 juni.
Kun je zelf geen Ticket halen maar je wilt deze Soulparty niet missen en woon je een eindje uit de buurt? Zorg dan dat familie of vrienden bv jouw Ticket kan halen!!!
Stichting Batu Tjapeu
Columbusstraat 76
Barneveld

 

Stichting Batu-Tjapeu doet donderdag 23-05-2019 weer dienst als stembureau. Je kunt tot 21:00 uur stemmen aan de Columbusstraat 76 Barneveld.

 

 

 

 

                                 Aankondiging !!!!

Vanaf 1 september  2019 gaan de nieuwe verhuurprijzen in.

Houd de website in de gaten via kopje verhuur en dan verhuurprijzen.

 

 

 

 

Wie het leuk vindt om maleis te leren kan zich vanaf vandaag opgeven via het emailadres wat op de flyer staat of via onderstaand contactformulier.

Er kunnen 30 personen aan deze cursus meedoen dus LET OP VOL=VOL

 

[contact-form to=’maleiseles@batu-tjapeu.nl’ subject=’Contact’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefoonnummer’ type=’text’ required=’1’/][contact-field [contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

 

 

 

 

 

Voorverkoop maandag en woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur.

20190113_192907

Afbeelding 3 van 3

 

 

 

 

 

 

“Hou zaterdag 26 januari vrij. Nieuwsjaarsfeest in de stichting Batu Tjapeu.
Verdere info volgt”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2181961982026154&id=100006371200597

Stichting Batu Tjapeu opent hiervoor. Het gaat hier niet om zomaar iets. Op woensdagavond, 28 november a.s. vanaf 23.30 uur is het stichtingsgebouw open. En zullen we hen, vanaf 01.00 uur in doodse stilte bijstaan, zolang als de Sasi-Adat ceremonie duurt.

Wij roepen onze Molukse gemeenschap in Barneveld op. Kom massaal naar het Stichtingsgebouw en wees, vanaf de andrere kant van de wereld, met hart en ziel bij ze….zoals zij daar ook voor ons zijn….

Bestuur Stichting Batu Tjapeu-Barneveld

 

Vertaling van de video:

Hierbij doe ik een oproep aan alle Molukkers woonachtig in Nederland om ons, oorspronkelijke bewoners, te ondersteunen. Laten we gezamenlijk door 1 deur gaan en gezamenlijk gaan strijden. Laat het niet alleen over aan ons en houdt u zich alstublieft niet stil in Nederland. We hebben u namelijk nodig, zowel uw aandacht als uw spirit. We hebben het hier een stuk minder. Als we lokaal iets willen doen dan hebben we hulp nodig van de mensen van andere eilanden. De Molukken bestaat nu eenmaal uit eilanden. Wanneer we adat-oudsten willen uitnodigen, dan moeten we ze faciliteren. We moeten hun vervoer, verblijf en eten bekostigen. Ook moeten we tijdens ceremonies zorgen voor sigaretten en drank. Zoals u weet is Maluku rijk aan natuur maar op dit moment zijn we slaaf in eigen huis. Als hoofd van Kalesang Maluku wil ik u allen mededelen dat er een belangrijke actie / gebeurtenis staat te gebeuren en wel op 29 november 2018 (09.00u Lapang Merdeka Ambon Stad red.). Er komt geen demo maar een zgn. SASI ADAT (een soort van adat- verbod wordt er dan uitgesproken red.) in Ambon-stad. Zodat iedereen, zowel de regering als de samenleving niet meer om ons heen kan.

Doel van Sasi Adat is ook om onze samenleving te laten beseffen en onderwijzen dat we onze adat en cultuur moeten zien te behouden. We roepen ook onze voorouders aan ons te ondersteunen om de ontwikkelingen die gaande zijn tegen te houden. En als men niet wilt stoppen en niet gevoelig hiervoor is, dan verzoeken we onze voorouders ze te doden.

De hele wereld moet weten dat Maluku een adat-gemeenschap is en we zullen blijven strijden ter wille van Maluku. Plaatselijk kunnen we zonder uw hulp uit Nederland weinig uitrichten. Daarom nogmaals een oproep aan iedereen in Nederland ons te ondersteunen. Laten we de handen ineen slaan en gezamenlijk gaan strijden. We willen geen slaaf meer zijn in onze eigen dorpen, we willen weer radja zijn in onze dorpen. Dus ondersteunt u ons want alleen samen zijn we sterk.

 

 

 

Lady’s Night vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur

Geef u kind snel op want VOL=VOL opgeven kan ook via onderstaand contactformulier.

 

[contact-form to=’maleiseles@batu-tjapeu.nl’ subject=’opgeven maleiseles’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Vanmiddag is er weer Bingo van 17.00uur tot 21.00uur

Afgelopen woensdag 2 september werd de tweede vrijwilligersbijeenkomst gehouden in Event Center Batu Tjapeu (ECBT). Hierin werd een inleiding gegeven door het bestuur in samenwerking met Charlotte Simaela-Tahalele. Hierin vertelde zij hoe de naam Batu Tjapeu tot stand is gekomen en de achterliggende gedachte daarachter. De vrijwilligers werden hierdoor geïnspireerd en geënthousiasmeerd. De vrijwilligers werden vervolgens in verschillende groepen verdeeld en gingen onderling brainstormen.

De groepen zijn onderverdeeld in de volgende subgroepen:

Zij gaven gingen onderling in overleg en brachten op verschillende manieren hun input. Zo zijn er nieuwe barmedewerkers, is er een groep die zich bezig houdt met de marketing, zijn er verschillende ideeën op papier gezet voor ouderen en nog veel meer. Al met al weer een positieve avond! Er moet wel gezegd worden dat ECBT nog steeds op zoek is naar vrijwilligers die een steentje bij willen dragen. Op welke manier dan ook. Wil je ergens meehelpen, kom zaterdag 19 september langs?

Uitnodiging

Op zaterdag 19 september om 13.00 uur nodigt het bestuur van ECBT alle bestaande en nieuwe vrijwilligers uit om mee te helpen aan een grote schoonmaak. Aansluitend zal er een barbecue zijn om de dag gezellig af te sluiten. Meer informatie volgt nog via de mail, website en Facebook.

Belevenis van…

Tjande Sinay schreef een verslag over zijn belevenis tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van 2 september. Lees het hieronder:

Barneveld – 2 september

Vanavond, na een oproep voor een vergadering van het bestuur “Event Center Batu Tjapeu (ECBT)”, was ik zeer benieuwd hoeveel er gehoor aan gaven.

Het betreft hier “Het voortbestaan van yayasan Batu Tjapeu”….. De gemeente Barneveld is namelijk gestopt
met het subsidiëren, wat inhoudt dat wij als Molukse gemeenschap in Barneveld dus zelf alles, maar dan ook écht alles zelf moeten bekostigen.
De laatste tijd is er weinig sprake van activiteiten opzetten geweest e.d. en als er daadwerkelijk niks meer binnen komt aan gelden, dan is het “definitief” sluiten van het gebouw.
Vandaar dus de oproep om vrijwilligers aan te trekken, om diverse activiteiten op te zetten.

‘k Was dan ook erg trots en geëmotioneerd, toen ik zag dat er heel veel jongeren aanwezig waren, die op hun beurt zeer gemotiveerd waren, (weliswaar onder toeziend oog van enkele ouderen). want niemand van ons wil dat wij straks geen één gebouw meer hebben. Het is momenteel zaak om hier aan wat te doen…
Vanavond is het brainstormen geblazen….en dat doen ze…!!!
Al met al is de oproep door de jongeren heel goed opgepakt…men is dus vanavond meteen aan de slag gegaan…!!!

Dit is “ons”….dit behoort bij de Molukse gemeenschap….dit is ons bestaan, onze geschiedenis…en daar zijn wij verrekte trots op…!!!!!
Na een inleiding met een story, verteld door usi Charlotte Simaela-Tahalele, wat de betekenis is van Batu Tjapeu…..zodat ook iedereen weet wat dat voor ons allemaal betekent….zijn ze daarna vol goede moed aan het werk gegaan…

Wij zijn er nog niet…bij lange nog niet…..we zoeken nog steeds meer vrijwilligers, om ons zelf minder te belasten…want het is nog altijd…”vele handen maken licht werk”…..
Mede hierdoor laten we zien, dat saamhorigheid, de binding binnen de gemeenschap “sterk” is en zal blijven…..van vroeger al zo…maar nu ook…!!
Nog steeds willen wij onafhankelijk blijven, gemotiveerd en vastberaden te werk gaan, daar waar Batu Tjapeu voor staat…!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verhuur